Sion en de Rhônevallei

Rond Chalet Sky: de Rhône-vallei

Zoals veel Zwitserse steden is Sion bij vele toeristen alleen gekend omdat het ons aangeeft dat we bijna in de bergen zijn. . Neem tijd voor een bezoek en je zal terugkeren, net als wij, om te genieten van de vrijdagmarkt, de terrassen en de levendige straten. Sion heeft een mooi renaissance- en middeleeuws erfgoed, waaronder het Tourbillon-kasteel en de prachtige Valère-basiliek, die de stad domineren van boven op een hoge rots. Het Natuurmuseum van Wallis is boeiend voor jong en oud.

Gefascineerd door golf? Wallis heeft acht golfclubs, waarvan er drie vlakbij Sion liggen. Uitgedaagd door via ferrata? Er is keuze genoeg. Liever de rustige sfeer van de wijngaarden? Er lopen paden door de wijngaarden en de wijnmakerijen nodigen je uit voor een hapen een glaasje. Geïntrigeerd door de grillen van de natuur? De ondergrondse Saint-Léonard is een enorm meer dat je in kleine bootjes kan verkennen. Het astronomisch observatorium Bagnoud boven Saint-Luc in het Val d’Anniviers is een ideale plaats voor al wie even naar de sterren wilt kijken

Met de trein door Zwitserland reizen is een prachtige manier om de diversiteit van dit Alpenland te ervaren. Bovendien brengt de trein je naar plaatsen waar de auto niet kan komen, naar het hart van ongerepte en wilde landschappen. Panoramatreinen zoals de Bernina Express, de Glacier Express en de Gotthard Panorama Express zijn de parels op de kroon van Zwitserland en bestrijken enkele van de aantrekkelijkste routes van het land. Martigny en de Stichting Gianadda liggen op een kwartier rijden. Visp, de toegangspoort tot het amfitheater van Zermatt, ligt op 30 minuten. Vevey en het ondenkbare Chaplin Museum liggen op 45 minuten en Lausanne en het Olympisch Museum op een uur.

Schuiven naar boven