Val d’Hérens en val d’Hérémence

Rond Chalet Sky: Val d'Hérens

De valleien van Hérens en Hérémence behoren tot de wildste en mooiste valleien van Zwitserland, met een verscheidenheid aan goed gemarkeerde paden.

Het toeristenbureau van Thyon les Collons (bij de ingang van het dorp) promoot zacht en sportief toerisme: wandelingen langs de bisses, excursies, bosbessen- en paddenstoelenplukken, koninginnengevechten, bezoeken aan plaatselijke kaasmakerijen, observatie marmotten, gemsbokken en andere bergdieren.
Kom met een gids om alles over de bergen en hun bewoners te weten te komen. Voor de avonturiers bieden we de mogelijkheid om het hooggebergte te ontdekken en in berghutten te overnachten, in de voetsporen van de gletsjerpatrouille.

De Matterhorn, de Dent Blanche en de Jungfraujoch zijn misschien de meest voor de hand liggende bezienswaardigheden, maar de majestueuze Grande Dixence dam is ook goed zichtbaar. Met 285 meter is dit de hoogste stuwmuur ter wereld. Het is een must voor liefhebbers van techniek maar ook voor wie houdt van ziplinen en paragliden. Bezoek vervolgens de verbazingwekkende kerk van Hérémence, indrukwekkend vanwege haar vormen en lichtspel, gebouwd van hetzelfde beton als de stuwdam.

Ze worden ook wel “feeënschoorstenen” of “gekapte jonkvrouwen” genoemd. Ze hebben grote neven in de Devrent vallei in Cappadocië en in Bryce Canyon in Utah. De piramides van Euseigne zijn natuurlijke kegelvormige reliëfs gevormd door de afbraak van morenen na de laatste ijstijd. Mis de hangbrug over de Grande Combe niet voordat je verder gaat naar Evolène, Les Haudères, Arolla en Ferpècle.

Schuiven naar boven